Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024 το πρωί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας της Βοηθείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών επί τη εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Κύριος μας την θεραπευτική δύναμη τη μεταβίβασε στους αγίους Αποστόλους. Εις το όνομα του Ιησού Χριστού οι άγιοι Απόστολοι επιτελούσαν θαύματα.

Ένα από τα πρόσωπα που έλαβε χάρη και δύναμη είναι η Υπεραγία Θεοτόκος η μητέρα του Σωτήρος Χριστού. Ακόμη και τα Ιερά ενδύματα που ανήκουν εις την Θεομήτορα, όπως η Τιμία Ζώνη, θαυματουργούν υπό την προϋπόθεση οι χριστιανοί να έχουν θερμή πίστη. 

Να έχουμε αδελφοί μου σταθερή πίστη εις τον Σωτήρα Χριστόν και την Κυρία των Αγγέλων η οποία δέεται ενώπιον του θρόνου του Θεού δια την σωτηρία μας. Η Παναγία μας να δίνει αγάπη στις οικογένειες και βάλσαμο και παρηγοριά στους πάσχοντες και ασθενείς αδελφούς μας.

Ο Θεοφιλέστατος, τέλος, μετέφερε τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αγιασμένα. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσε ο Διάκονος π. Παναγιώτης Λάγιος.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...