Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ


Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2024 το πρωί, αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε της Ακολουθίας του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως η 1η Σεπτεμβρίου είναι η αρχή του εκκλησιαστικού έτους. Πήρε αφορμή από τον Απόστολο Παύλο που λέγει: «Βλέπετε ουν πως ακριβώς περιπατείτε, μη ως άσοφοι, αλλ᾽ ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισί» (Ἐφ. 5,15-16) και ετόνισε ότι ο άνθρωπος που ζει μακριά από τον Ιησούν Χριστόν και την αγίαν μας Εκκλησία είναι δούλος των παθών και ευρίσκεται σε πνευματική αιχμαλωσία. Οι αιχμάλωτοι ζούσαν μέσα σε φυλακές πεινασμένοι και διψασμένοι, αλυσοδεμένοι ή δουλεύαν στα κάτεργα.

Όπως υπάρχει η σωματική αιχμαλωσία έτσι υπάρχει και η πνευματική αιχμαλωσία, δηλαδή η υποδούλωση στα πάθη και την αμαρτία διότι: «Πας ο ποιών την αμαρτίαν δούλος εστί της αμαρτίας». 

Πριν την έλευση του Κυρίου μας εις τον κόσμον η ανθρωπότητα ήταν υποδουλωμένη εις τον πειρασμό και εις τα πάθη. Από αυτή τη σκλαβιά μας ελευθέρωσε ο Σωτήρας Ιησούς Χριστός.

Ιεροποιήσατε πάλι αδελφοί μου την ζωή σας. Βάλετε τον Ιησούν Χριστόν στις καρδιές σας, στα σπίτια σας, στα σχολεία σας και στην κοινωνία διότι πουθενά αλλού δεν υπάρχει σωτηρία παρά μόνον στον Ιησούν Χριστόν τον Υιό του Θεού του ζώντος.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και πάμπολλα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...