Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ


Την Παρασκευή 2 Ιουλίου το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Ρουπακιάς Τριταίας όπου ετέλεσε την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου για την σωτηρία του κόσμου. Η Παναγία με την απόλυτη υπακοή της στο θέλημα του Θεού έγινε σκάλα για να κατέβει ο Θεός εις τον κόσμο και γέφυρα για να ανέβει ο κόσμος εις τον ουρανό.

Το Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης στολίζει το εικονοστάσιο της καλύβας του πτωχού αλλά και της πολυκατοικίας του πλούσιου. Βρίσκεται στις βάρκες και στα υπερωκεάνια. Βρίσκεται πάνω στα κρεβάτια των ασθενών και στους θαλάμους των νοσοκομείων σκορπίζοντας σε όλους τους πονεμένους την παρηγοριά και την ελπίδα.

Τέλος η Παναγία γνώρισε και τον πόνο όταν έβλεπε τον Κύριο επί του σταυρού. Για τον λόγο αυτό οι πονεμένοι της παρούσης ζωής παρακαλούν την Παναγία να τους βοηθήσει και να τους απαλλάξει από τις συμφορές. 

Η Παναγία μας θέλει από όλους μας να κάνουμε απόλυτη υπακοή στο θέλημα του Θεού και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και καλό αγώνα κατά το στάδιο του Δεκαπενταυγούστου.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...