Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΠΑΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ' ΜΑΤΘΑΙΟΥ


Την Κυριακή 4 Ιουλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών εν πληθούση Εκκλησία, κήρυξε τον θείο λόγο και ετέλεσε το Ιερόν Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θεοσύστατο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως που ανήκει στα υποχρεωτικά Μυστήρια της αγίας μας Εκκλησίας και δια του οποίου λαμβάνουμε την άφεση των αμαρτιών μας. Επίσης, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή, αναφέρθηκε στο απαίσιο πάθος του φθόνου και τις φοβερές συνέπειες που έχει στην πνευματική ζωή του ανθρώπου.

Ο φθόνος καταστρέφει τα πιο ωραία έργα, δηλητηριάζει τις αρμονικές σχέσεις των ανθρώπων, γκρεμίζει όσα η αγάπη είχε κτίσει. Ο φθόνος είναι το δηλητήριο της ψυχής. Ο φθονερός υποφέρει εσωτερικά, χάνει τον ύπνο του, δεν ησυχάζει, το κακό βράζει μέσα του, η γαλήνη δραπετεύει από την ψυχή του.

Το αντίδοτο του φθόνου είναι η αγάπη. Να έχουμε αγάπη απέραντη που θα αγκαλιάζει όλους, φίλους και εχθρούς, αγάπη που θα συνοδεύεται με θερμές προσευχές.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και πάμπολλα και προς τους οικείους του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου τας συλλυπητηρίους ευχάς.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...