Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2024 το πρωί, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου Πατρών επί τη εορτή της Ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε πως ο Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυς υπήρξε ένας εκ των επτά Διακόνων και πρώτος μάρτυρας της Εκκλησίας μας. Στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, που είναι ένα από τα 27 βιβλία της Καινή Διαθήκης, αναφέρεται πως κατηγορήθηκε από τους Ιουδαίους ότι βλασφημούσε τον Μωυσή και τον Θεό. Ο Άγιος Στέφανος στην απολογία του εκήρυττε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Μεσσίας, ο Λυτρωτής, ο Υιός του Θεού του ζώντος και Θεός αληθινός για αυτό και τον λιθοβόλησαν. Πριν παραδώσει στον Κύριο την αγιασμένη του ψυχή ζήτησε από τον Θεό να συγχωρήσει τους διώκτες του. 

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως σήμερα που εορτάζουμε την ανακομιδή του λειψάνου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου καλούμεθα να αγαπήσουμε και εμείς τον Χριστό όπως ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος καθώς επίσης και να συγχωρούμε τους εχθρούς μας για να λάβουμε και εμείς την άφεση των αμαρτιών μας και το άπειρον έλεος από τον Άγιον Θεόν.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...