Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Με κατάνυξη εορτάσθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, η μνήμη των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρόης Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη μεταστροφή του Αγίου Κυπριανού, από την ειδωλολατρία και την μαγεία στο φως του Χριστού και την Εκκλησία.

Ο πρώην μάγος και  υπηρέτης των δαιμονικών δυνάμεων   έγινε ποιμένας των λογικών προβάτων της Εκκλησίας του Χριστού και Άγιος μάρτυρας . Αφορμή της μεταστροφής του συνετέλεσε η πίστη της Αγίας Ιουστίνης η οποία με την δύναμη του Τιμίου Σταυρού εξουδετέρωσε τα ακάθαρτα πνεύματα.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να φέρουν πάντοτε επί του στήθους και της καρδίας τους τον Τίμιο Σταυρό του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, να απέχουν από μαγείες, αστρολογίες, προλήψεις, δεισιδαιμονίες και να συμμετέχουν στα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Κλείνοντας, μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.





 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...