Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Η 19η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Η Αποστολική πόλη των Πατρών μετά την επιστροφή της Τιμίας Κάρας του πολιούχου της Αγίου Ανδρέου και του Σταυρού του μαρτυρίου του πρωτοκλήτου των Αποστόλων σεμνύνεται πλέον εδώ και 19 χρόνια και με την Τιμία Κάρα της  Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος  Ειρήνης.

Με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου και με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια έλαβαν χώρα το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2021 οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της 19ης επετείου επανακομιδής της Αγίας Κάρας στον φερώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών όπου και βρίσκεται τεθησαυρισμένη.

Την παραμονή της εορτής , Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ετελέσθη  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετά θείου κηρύγματος, υπό του  πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Ιωσήφ Μήλια, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Β΄ Κυριακής Λουκά. Ο Κύριος προτρέπει να έχουμε ως κριτήριο της συμπεριφοράς μας προς τους άλλους ανθρώπους , τη συμπεριφορά που θέλουμε να έχουν εκείνοι απέναντί μας. Μας καλεί να αγαπάμε τους εχθρούς μας, να αγαθοποιούμε και να δανείζουμε χωρίς να ελπίζουμε στην επιστροφή του δανείου. Ο μισθός ενός τέτοιου γνησίου χριστιανού θα είναι πολύς, και θα είναι πραγματικό παιδί του Θεού, καθώς Αυτός είναι ευεργετικός προς όλους, ακόμα και προς τους αχάριστους και κακούς.

Ο Θεοφιλέστατος κάλεσε να γίνουμε οικτίρμονες όπως και ο επουράνιος Πατέρας μας. Έτσι ο άκοσμος κόσμος μας θα ξαναγίνει κόσμημα και θα βιώνουμε από αυτή τη ζωή την αιώνια μακαριότητα και τη χαρά του Παραδείσου.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, αγιασμένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα. Συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτη πατέρα Ειρηναίο Σωτηρόπουλο, τον συνεφημέριο του πρωτοπρεσβύτερο  π. Ιωάννη Κολώνη και τους συνεργάτες τους για την οργάνωση της ιεράς πανηγύρεως και ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς να έχουν στα σπίτια τους πλουσία την ευλογία της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας , ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις στην Αγία Ειρήνη, προεξάρχοντος του  Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. Αρτεμίου ργυροπούλου.





 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...