Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τους Πολιούχους της Τρίπολης


Την Τρίτη 22αν Μαΐου 2012, ανήμερα της μεγάλης τοπικής εορτής των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου στην πόλη της Τριπόλεως και σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο η Ιερά Μητρόπολη έχει καταρτίσει, τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεια Λειτουργιά στον Ιερό Ναό των Αγίων Νεομαρτύρων και του Προφήτου Ηλιού Τριπόλεως.
Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ενώ στης Θεια Λειτουργιά, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο, κάνοντας αναφορά στα εκατομμύρια των Μαρτύρων της Εκκλησιάς.
Συμμετείχαν επίσης στην Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ.κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνεπικουρούμενοι από κληρικούς της Μητροπόλεως.
Πλήθος κόσμου, Τριπολιτών, αρχόντων και ευλαβούντων τους Αγίους, συνέρευσε από πρωίας στον Ιερό Ναό που τιμάται επ΄ ονόματι των Αγίων, λαμβάνοντας την Ευλογία και την Χάρη των Αγίων Νεομαρτύρων μας. Το εσπέρας και περί ώραν 7ην απογευματινή, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία η Λιτανεία των Άγιων Λειψάνων, στους δρόμους της Τριπολιτσάς, όπου και είχαν περπατήσει και οι Άγιοι Νεομάρτυρες

πηγή : www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...