Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εσπερινός των Πολιούχων της Τρίπολης (ΦΩΤΟ)


    tripoli

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε  η  Ακολουθία  του Εσπερινού, εις τιμήν και μνήμην των Πολιούχων της Τριπόλεως,  Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.
    Η  22α Μαΐου,  είναι ημέρα ξεχωριστή για την πόλη της Τρίπόλεως, αφού την ημέρα αυτή κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη των Πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων  Δημητρίου και Παύλου, δύο Νεομαρτύρων που μαρτύρησαν για την πίστη στον Χριστό την σκοτενή περίοδο της Τουρκοκρατίας.
    Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των ως άνω Νεομαρτύρων άρχισαν την  Δευτέρα 21η Μαΐου στις 7:30μ.μ.,   με την υποδοχή των Αγίων Λειψάνων τους,  στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγιου Οσιομάρτυρος Παύλου, που βρίσκεται στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου.
    Τα Ιερά Λείψανα μετεφέρθησαν εκεί από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών, οπου φυλλάσονται. Επίσης μετεφέρθη εκεί και η Τιμία Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.
    Από το Παρεκκλήσιο του Νεομάρτυρος Παύλου τα Ιερά και χαρυτόβρυτα λείψανα των Αγίων, μετεφέρθησαν εν πομπή στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων Τριπόλεως, κέντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν των Αγίων.
    Εκεί τα υπεδέχθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και οι προσκεκλημένοι στην πανήγυρη Άγιοι Αρχιερείς. Τα Ιερά Λείψανα τέθηκαν σε  λαϊκό προσκύνημα, στον εορτάζοντα  Ιερό Ναό .
    Στον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό  που αμέσως ακολούθησε,  χοροστάτησε ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας  κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο,  συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων  κ.κ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
    Στην Ακολουθία του Εσπερινού, παρέστησαν τιμώντες τους Αγίους,   Πανοσιολογιώτατοι   Αρχιμανδρίτες,  Ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως,  εκπρόσωποι  Ιερών Μητροπόλεων της Ελλαδικής Εκκλησιάς, ενώ έψαλαν θαυμάσια χοροί Ιεροψαλτών της Πόλεως μας.
tripoli10

tripoli8

tripoli7

tripoli6

tripoli5

tripoli1

tripoli2

tripoli3

tripoli4

πηγή : www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...