Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παρεμβάσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε. του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσάνθου Στελλάτου

  
   Με θλίβει βαθύτατα το γεγονός της προφυλακίσεως του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ κατά την περίοδο των Αγίων Ημερών της Εορτής των Χριστουγέννων.
    Ακούω να διατρανώνεται η ισότητα των πολιτών απέναντι στο Νόμο, είναι όμως πασιφανές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ομιλήσει περί ισότητος αλλά περί καταφόρου προσωποληψίας. Τη στιγμή που μεγαλοκαταχραστές του δημοσίου χρήματος, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα σε έσχατο σημείο οικονομικής και ηθικής εξαθλιώσεως, βρίσκονται ελεύθεροι, με παραγεγραμμένα τα αδικήματά τους, απολαμβάνοντας τα καταχρασθέντα χρήματα, οδηγείται, ως άλλο εξιλαστήριο θύμα, στη φυλακή, ο ηγούμενος μιας πολυπληθούς μοναστικής κοινότητος με διεθνή ακτινοβολία και πλουσιότατο φιλανθρωπικό έργο.
    Τη στιγμή που οι υπαίτιοι μεγάλων οικονομικών σκανδάλων όπως της Siemens, των υποβρυχίων, των ομολόγων και του Χρηματιστηρίου βρίσκονται στο απυρόβλητο, στο στόχαστρο τίθεται και πάλι η Εκκλησία.
   Δεν γνωρίζω επακριβώς τις διαδικαστικές λεπτομέρειες και τα επιμέρους στοιχεία της δικογραφίας, φρονώ όμως ότι οι όποιες τυχόν παρατυπίες στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου οφείλουν να διερευνηθούν καθώς κανείς δεν διεκδικεί προνομιακή μεταχείριση για την Εκκλησία, αποτελεί όμως σκάνδαλο η συστηματική μη απόδοση πολιτικών ευθυνών και ο διαρκής, συντονισμένος αγώνας εναντίον της Εκκλησίας και των λειτουργών της.
   Οι δηλώσεις συμπαράστασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν διπλό χαρακτήρα. Αφενός μεν στηρίζεται ηθικά ο ηγούμενος μιας μεγάλης Ιεράς Μονής που αριθμεί 120 μοναχούς, οι περισσότεροι των οποίων φέρουν πανεπιστημιακή μόρφωση και διακρίνεται για την πολλαπλή φιλανθρωπική της δράση. Αφετέρου δε, όπως σας προανέφερα, καταδεικνύεται η αντίσταση του πληρώματος της Εκκλησίας απέναντι σε σκοτεινούς κύκλους που συστηματικά την πολεμούν διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη.
   Έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη ευχόμαστε να λάμψει συντόμως η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...