Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ


Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό  Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε: Ένας από τους καρπούς του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου  στην Αθήνα είναι ο πολιούχος των Αθηνών Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο οποίος είναι ο προστάτης των δικαστικών και του δικαστικού σώματος. 

Υπήρξε από τους πρώτους Αθηναίους που πίστεψαν στον Κύριο, διότι η Χάρις του Θεού εφώτισε την διάνοιά του και ανταποκρίθηκε σε αυτή την κλήση. Και άλλοι άκουσαν το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου αλλά δεν ανταποκρίθηκαν και μάλιστα χλευάζοντάς τον έλεγαν "ακουσόμεθά σου πάλιν".

Ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο, κατηχήθηκε και βαπτίστηκε. Το βάπτισμα μας καθιστά μέλη Χριστού και μέλη της αγίας μας Εκκλησίας. Ανήκει στα υποχρεωτικά και μη επαναλαμβανόμενα μυστήρια.

Ο Άγιος αξιώθηκε να γίνει διδάσκαλος του Ευαγγελίου και να χειροτονηθεί Επίσκοπος Αθηνών. έτσι δημιουργήθηκε στην Αθήνα η πρώτη χριστιανική κοινότητα. Μαρτύρησε δια τον Χριστόν και έδωσε μαρτυρία Ιησού Χριστού. 

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με την ευχή να ζούμε την παρουσία του Ιησού Χριστού δια της συμμετοχής μας στα Άγια Μυστήρια της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. 

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...