Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΝΩ ΒΕΛΙΤΣΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βελιτσών και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού ιερέως π. Κωνσταντίνου Κατσούλη. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο υψηλό υπούργημα της ιεροσύνης. Την υψηλή αποστολή της Ιεροσύνης τόνισε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ως εξής: «Αν δεις Άγγελο και Ιερέα στο δρόμο να προσκυνήσεις πρώτα τον Ιερέα, διότι τελεί την αναίμακτη θυσία του Χριστού, στην οποία σκύβουν και Άγγελοι και την παρακολουθούν με έκσταση». Την πνευματική εξουσία του Ιερέα δεν την έχουν ούτε οι Άγγελοι.

Επίσης αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, την κλήση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ματθαίου. Ήταν τελώνης στο επάγγελμα και ο Κύριος τον καλεί από το τελώνιο να τον ακολουθήσει. Κι εκείνος υπακούει χωρίς κανένα δισταγμό αναδείχθηκε Απόστολος, Ευαγγελιστής και μαρτύρησε δια πυρός δίνοντας μαρτυρία Ιησού Χριστού. 

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε να δίνουμε και εμείς μαρτυρία Ιησού Χριστού στο σύγχρονο κόσμο, μένοντας ακλόνητοι σε όσα παραλάβαμε από τους Αποστόλους και τους Θεοφόρους Πατέρες της Εκκλησίας μας. 

Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα, ευλογημένα και αγιασμένα.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...