Σάββατο 4 Μαΐου 2024

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΘΡΗΝΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΕΣΠΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Την Μεγάλη Παρασκευή το Εσπέρας, 3 Μαΐου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή το εσπέρας η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Στην Ακολουθία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γαβριήλ Κωνσταντινίδη, τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Γεώργιο Ηλιόπουλο και π. Σπυρίδωνα Αλεξανδρή και τους Ιερολογιωτάτους Διακόνους π. Παναγιώτη Λάγιο, π. Νικόλαο Κουστουράκη και π. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.


Στο τέλος της Ακολουθίας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για καλή Ανάσταση και παρεκάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και να λάβουν την ευλογία του Αναστάντος Σωτήρος Χριστού. Προέτρεψε επίσης τους πιστούς να συμμετέχουν στον Εσπερινό της Αγάπης που θα τελεστεί το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα και ώρα 18:00 στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...