Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

H ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσου του Ομολογητού στην ομώνυμη Ενορία των Πατρών η οποία ευρίσκεται στην περιοχή της Τέρψης.

Την παραμονή της εορτής, 26 Μαΐου 2021, τον Πανηγυρικό Εσπερινό ετέλεσε ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών πανοσ.  Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος.

Ανήμερα της εορτής 27 Μαΐου 2021, της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέπτυξε τον βίο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και ομολογητού τονίσας ότι η Αγία μας Ορθόδοξος Εκκλησία είναι αγιάζουσα εκκλησία, η ταμιούχος της Θείας χάριτος και η κιβωτός της σωτηρίας μας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζει η χριστιανική οικογένεια στην ανατροφή των παιδιών τους όπως ακριβώς έπραξαν οι γονείς του Οσίου Ιωάννου που τον γαλούχησαν με τα νάματα της Ορθοδοξίας.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά , ευλογημένα και αγιασμένα.





 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...