Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΚΙΑΔΑ ΤΡΙΤΑΙΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο χωριό Σκιαδά Τριταίας, τόπο καταγωγής του Οσίου Ιωακείμ του Νέου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής των Νοτενών. Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου.  Εξέφρασε επίσης τη χαρά του  που,  με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο χωριό ενός Αγίου, του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωακείμ του Νέου, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών.

Ο προστάτης του χωριού Σκιαδά, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου, «ὁ ἐπιπεσῶν ἐπὶ τὸ στῆθος τοῦ Ἰησοῦ», είναι εκείνος που έγραψε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον, αλλά και τις τρεις Καθολικές Επιστολές, που φέρουν το όνομά του. Είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης. Όλο το Ευαγγέλιο το οποίο συνέγραψε ομιλεί για την αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και την αγάπη του Θεού προς τους αδελφούς. Η αγάπη είναι η βασίλισσα των αρετών και το κλειδί της πόρτας του Παραδείσου. 

Ο Άγιος συνεχώς έλεγε στους μαθητές του: «Τεκνία, αγαπάτε αλλήλους» (Ιωαν. ιγ΄ 34), που σημαίνει, παιδιά μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο. Όταν οι μαθητές του ρωτούσαν γιατί συνεχώς τους λέει την ίδια φράση, αυτός απαντούσε ότι είναι εντολή του Κυρίου.

 Ας έχουμε λοιπόν κι εμείς αδελφοί μου αγάπη μεταξύ μας και ας αποδιώχνουμε πάθη, κακίες και μίση.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...