Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΑΓΝΗΣ

 
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος  μετέβη στην Ιερά Μονή Μαρίτσης Αχαΐας για να τελέσει την εξόδιο Ακολουθία της Μακαριστής Ηγουμένης Γερόντισσας Αγνής.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέφερε ότι, με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, προπέμπουμε στην αιωνιότητα μια θεονοσταλγική ψυχή, τη μοναχή και καθηγουμένη της Ιεράς ταύτης Μονής, Γερόντισσα Αγνή. Η κεκοιμημένη Καθηγουμένη Αγνή, από την παιδική της ηλικία, αγάπησε τον Νυμφίο Χριστό, πόθησε την ουράνια πατρίδα και τήρησε τις μοναχικές υποσχέσεις κάνοντας απόλυτη υπακοή στη Γερόντισσά της Προηγουμένη Ευγενία. 

Αγάπησε τη στενή και τεθλιμμένη οδό, την απάγουσα εις την ζωήν. Ήταν ταπεινή, απλή, άνθρωπος της προσευχής, της νηστείας και της υπομονής.  Είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια και στην αγάπη του Κυρίου. 

Η παρουσία πλήθους ιερέων και ευσεβών χριστιανών, που έχουν κατακλίσει όλους τους χώρους της Ιεράς Μονής, μαρτυρεί την αγάπη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό της κεκοιμημένης αδελφής μας Αγνής μοναχής. 

Ο Κύριος, ο οποίος είναι η ανάσταση και η ζωή, να αναπαύει την μακαρία και ευλογημένη ψυχή της εν χώρα ζώντων, μετά Αγίων και Δικαίων, και από τον ουρανό, μαζί με όλες τις μοναχές που ασκήτεψαν σε αυτή την ιστορική Ιερά Μονή, να δέεται για την μοναχή αδελφή Μαριάμ, η οποία θα συνεχίσει με τη βοήθεια του Κυρίου και της Παναγίας, τη δική τους μοναχική παράδοση.  






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...