Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΝΟΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΝΟΤΕΝΩΝ


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εόρτασε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 το πρωί, η Ιερά Μονή Νοτενών επί τη εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο εν πληθούση εκκλησία. Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι η Παναγία μας εκλέχτηκε από τον Άγιο Θεό για να συντελέσει στην σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Η σημερινή εορτή είναι ημέρα χαράς, αγαλλίασεως και ευφροσύνης. Η Παναγία μας είναι πάντοτε μαζί μας γι' αυτό να καταφεύγουμε στην μεσιτεία της. Αυτό που ζητά από όλους μας είναι να κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Κυρίου μας ώστε να οδηγηθούμε  στον αγιασμό και στην σωτηρία. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Αλέξανδρο και προς τους πιστούς που είχαν κατακλύσει όλους τους χώρους της Ιεράς Μονής.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...