Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Στον Ιερό Ναό των νεοφανών Αγίων Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, εορτάστηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων την Τρίτη της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2024, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλίες του ετόνισε ότι οι Νεοφανείς Άγιοι Νεομάρτυρες είναι άνθη του Παραδείσου, αστέρες του πνευματικού στερεώματος και φωτεινοί οδοδείκτες που μας υποδεικνύουν το δρόμο προς την Βασιλεία Του Θεού. Μας υπενθυμίζουν ότι σκοπός της ζωής μας είναι ο αγιασμός και η σωτηρία μας. 

Στις ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Κολιαβράς, ο π. Ανδρέας Πολίτης, ο π. Απόστολος Ζαφείρης και οι διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος, π. Νικόλαος Κουστουράκης και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Τους ύμνους απέδωσε θαυμάσια χορός  ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού  κ. Παναγιώτου Παπασταύρου.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου στον φιλόθεο, φιλάγιο και ευλαβέστατο λαό του Κυρίου που προσήλθε να εορτάσει τους προστάτες του θαυματουργούς Αγίους.

Πανηγυρικός Εσπερινός

















Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

































Μεθέορτος Εσπερινός , Ιερά Παράκληση και Ιερά Λιτανεία 


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...