Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ ΠΑΤΡΩΝ

Μέσα στη χαρά της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους αρχιμ. π. Ανδρέα Θεοδωράτο, τους αιδ. π. Δημήτριο Καννελόπουλο και π. Κωνσταντίνο Μπονάτσο και τους διακόνους π. Παναγιώτη Λάγιο και π. Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος μεταξύ άλλων είπε ότι οι εορτές και οι μνήμες των Αγίων μαρτύρων θυμίζουν το σταυραναστάσιμο ήθος της Εκκλησίας. Οι Άγιοι, αρνούμενοι να θυσιάσουν στα είδωλα και υπομένοντας τα μαρτύρια, μας εμπνέουν, μας ενισχύουν και μας δείχνουν τον δρόμο της αιωνίας ζωής. 

Ο Άγιος Γεώργιος προτίμησε τα μαρτύρια από το να αρνηθεί τον Κύριο διότι ζούσε την χαρά της Αναστάσεως. Ονομάζεται Μεγαλομάρτυρας διότι ομολόγησε την πίστη του, υπερασπίσθηκε τους χριστιανούς και κυρίως υπέμεινε φρικτά μαρτύρια και βασανιστήρια.

Αδελφοί μου, ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυς, με το μαρτύριό του, μας συμβουλεύει να μένουμε μακριά από όσα μας χωρίζουν από την αγάπη του Κυρίου. Ο προορισμός μας είναι ο ουρανός και η σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας.

Χριστός Ανέστη! 



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...