Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

ΛΗΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ

 
Το Σαββάτο 18 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η λήξη των κατηχητικών μαθημάτων των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών με την καθιερωμένη, ετήσια εκδρομή  σε Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Την εκδρομή συνόδευσαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Κολιαβράς, ο διάκονος Κασσιανός Ιατρός, οι κατηχήτριες, οι κατηχητές καθώς και γονείς των παιδιών. 

Πρώτος σταθμός, η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Εκεί  έτυχαν θερμής υποδοχής από τους πατέρες της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτες π. Αυγουστίνο Σύρο και π. Ιωακείμ Σταματόπουλο, οι οποίοι ξενάγησαν τους προσκυνητές σε όλους τους χώρους της Ιεράς Μονής και μίλησαν για το ιστορικό της, τους βίους των  εφόρων Αγίων της και το πνευματικό έργο που επιτελείται εκεί.  Προσφέρθηκε πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα και οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν να χτυπά το ιστορικό καμπαναριό, με τα " 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες" κατά το πρότυπο του θρυλικού καμπαναριού της Αγιάς Σοφιάς στην βασιλίδα των πόλεων. 

Επόμενος σταθμός, η Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου Πενταπόλεως και Αγίου Φανουρίου στην ίδια περιοχή. Οι Μοναχές της Ιεράς Μονής υποδέχτηκαν το Κατηχητικό με πολλή αγάπη και προσέφεραν στα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου καθώς και στους συνοδούς τους πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα. Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Ιεράς Μονής και να επισκεφθούν τις κατακόμβες που συγκινητικά μας υπενθυμίζουν την περίοδο των διωγμών κατά των Χριστιανών. Θαύμασαν επίσης την αγιογράφηση του καθολικού της Ιεράς Μονής, την οποία επιμελείται ο καταξιωμένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό αγιογράφος κ. Βλάσιος Τσοτσώνης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά και οι γονείς που συμμετείχαν στο Ιερό Προσκύνημα εξέφρασαν και εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους και τον θαυμασμό τους για τα συγκεκριμένα Μοναστήρια και την πλούσια φιλοξενία τους.

Στην εκδρομή παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου, τους γονείς τους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και στην Ενορία. Ιδιαιτέρως συνεχάρη τα παιδιά για την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων καθ' όλη την διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους, καθώς επίσης για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στην Ενορία. 

Μικροί και μεγάλοι ευχήθηκαν Καλό Καλοκαίρι και υποσχέθηκαν να ξανασυντηθούν στο φιλόξενο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού κατά τη νέα κατηχητική χρονιά. 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΙΠΠΩΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΑΡΩΦ





















ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ





































Την αγιογράφηση του Ιερού Ναού φιλοτεχνεί ο αγιογράφος κ.  Βλάσιος Τσοτσώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...