Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΥΣ Ι.Ν ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟΥ


Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλαύκου Πατρών και την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023 το πρωί, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ψαθόπυργου. 

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε πως εορτάζουμε την υπόσχεση του Κυρίου προς τους αγίους Αυτού μαθητάς και Αποστόλους ότι δεν πρόκειται να τους αφήσει ορφανούς, θα στείλει τον Παράκλητον, το Πνεύμα της Αλήθειας, το Πνεύμα το Άγιον που θα τους οδηγεί πάντοτε στην αλήθεια.
 
Μετά την Πεντηκοστή οι Άγιοι Απόστολοι έγιναν δυνατοί, ατρόμητοι και πάνσοφοι. Μετέφεραν το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου "πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ῾Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
 
Το Πνεύμα το Άγιον παραμένει στην Εκκλησία την οποία κατευθύνει πάντα προς την αλήθεια, αγιάζει τα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας και αγιάζει τους πιστούς.
 
Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε να απολαύσουμε τους καρπούς του Παναγίου Πνεύματος "Ἀδελφοί, ὁ καρπὸς τοῦ Πνεύματός ἐστιν ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πραότης, ἐγκράτεια·" και να βάλουμε στόχο της ζωής μας τον αγιασμό και την σωτηρία μας διότι «Τούτο γαρ εστι θέλημα του Θεού, ο αγιασμός υμών» (Α΄ Θεσ. 4,3).
 
Τέλος, μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα, πάμπολλα και αγιασμένα.
 

 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...