Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μύρτου Αχαΐας

 
Την Κυριακή Η' Ματθαίου, 7 Αυγούστου 2022, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Μύρτου Αχαΐας.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θαύμα του χορτασμού των πεντακισχιλίων. Το ιερό Ευαγγέλιο αναφέρει ότι ο Χριστός χόρτασε πέντε χιλιάδες άνδρες και πολλές γυναίκες και παιδιά με πέντε ψωμιά και δύο ψάρια. Και ότι αφού έφαγαν όλοι περίσσεψαν δώδεκα ολόκληρα καλάθια.

Το θαύμα του χορτασμού του πλήθους επαναλαμβάνεται μέχρι συντελείας του κόσμου, κάθε φορά που οι πιστοί συμμετέχουμε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Όπως τότε στον έρημο τόπο μοιράστηκε από τους Αγίους Αποστόλους η υλική τροφή  στο συγκεντρωμένο πλήθος, έτσι σε κάθε Θεία Λειτουργία ο Χριστός είναι ο τρέφων και η τροφή μας. Οι πιστοί κοινωνούν από τα χέρια των ιερέων το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου που είναι "ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος".

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να προσέρχονται κατάλληλα προετοιμασμένοι στο Άγιο Ποτήριο και να κοινωνούν "εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν καί ζωήν αἰώνιον".

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...