Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ (ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ) Α΄ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 
Την Κυριακή 7η Νοεμβρίου 2021, σεπτή αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Κοιμητηριακό Ι. Ναό Αγίων Αρχαγγέλων του Ά Δημοτικού Κοιμητηρίου Πατρών. 

Κατά το κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε τον σκοπό της ύπαρξης των Αγγέλων, καθώς και το έργο που επιτελούν τα Αγγελικά Τάγματα για τη σωτηρία των ανθρώπων, στηριζόμενος σε Βιβλικά χωρία, και συνδυάζοντάς τα με τη λειτουργική ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας. 

Τόνισε δε, τη μεγάλη αξία που έχει η αγία υπακοή, καθώς και τη σημασία της για τη σωτηρία των ανθρώπων.
Αντιθέτως, επεσήμανε πως η παρακοή και η ύπαρξη ιδίου θελήματος οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή,  φέρνοντας ως παράδειγμα την πτώση του δέκατου Τάγματος,  έπειτα από τον σκοτισμό του νου του Εωσφόρου,  ο οποίος από Άγγελος φωτός έγινε σκοτεινός νους, αντιστρατευόμενος τα έργα του Θεού.

Τέλος,  μετέφερε στους πατέρες και στο εκκλησίασμα τις θερμές ευχές και ευλογίες του "Αγγέλου" της τοπικής Εκκλησίας,  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου,  για έτη ευλογημενα και αγιασμένα.
 
 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...