Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

Στην όμορφη πόλη του Αιγίου, και συγκεκριμένα στον ιστορικό και περικαλλέστατο εορτάζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της αυτής πόλεως, μετέβη τη Δευτέρα 8η Νοεμβρίου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, έπειτα από ευγενή πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, και κατόπιν, προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από κληρικούς της κατά Αίγιον Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στη δημιουργία των Αγγέλων υπό του Ζώντος Αληθινού Τριαδικού Θεού, καθώς και στο έργο που τούς έχει ανατεθεί από τον Κύριο της Δόξης, αναλύσας το Βιβλικό χωρίο: «οι άγγελοι εισί λειτουργικά πνεύματα εις διακονίαν αποστελλόμενα δια τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν» (Εβρ. α΄ 14).

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως ο Κύριος στο Βάπτισμά μας, μάς χάρισε προσωπικό Φύλακα Άγγελο, για να στέκεται δίπλα μας στις χαρές και στις θλίψεις μας. Δυστυχώς όμως, τα αμαρτωλά μας έργα λυπούν τον Φύλακα Άγγελο.

Ολοκληρώνοντας ο Θεοφιλέστατος την ομιλία του, ανέφερε  περιστατικά της διακονίας των Αγγέλων μέσα από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη, καθώς και από την υμνολογία της Εκκλησίας μας, στα οποία φαίνεται το έργο το οποίο αυτοί επιτελούν. Παρεκάλεσε δε, όπως «ζούμε την εν Χριστώ ζωή, η οποία αποτελεί τη μοναδική οδό για τη Βασιλεία των Ουρανών».

Προ της Απολύσεως, ευχαρίστησε από καρδίας και με λόγους θερμούς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο και ευχήθηκε τα έτη όλων, κληρικών και λαϊκών, να είναι πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα. Να έχουν όλες τις χάρες και τις χαρές του Παραδείσου, όλα τα «Δώρα του Ουρανού».





 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...