Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΝΟΤΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΟΔΑΡΙΤΙΣΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΤΡΩΝ

Κατά την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου– Αγίου Ιωακείμ Νοτενών Αχαΐας και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοποδαριτίσσης Νεζερών Αχαΐας.

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το κοντάκιο της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  «Την εν πρεσβείαις ακοίμητον Θεοτόκον, και προστασίαις αμετάθετον ελπίδα, τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησεν ως γαρ ζωής Μητέρα, προς την ζωήν μετέστησεν, ο μήτραν οικήσας αειπάρθενον».

Τόνισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ουδέποτε εγκατέλειψε τον κόσμο αλλά πάντοτε πρεσβεύει ενώπιον του θρόνου του Θεού δια την σωτηρία των προστρεχόντων στη μεσιτεία της.

Η θύρα του Παραδείσου εκλείσθη από τη παρακοή των πρωτοπλάστων και άνοιξε  εκ νέου από την υπακοή της Θεοτόκου. Η Νέα Εύα, όπως ονομάζεται η Θεομήτωρ, ένωσε την γη με τον Ουρανό όπως αναφέρει και ο ιερός υμνογράφος του  Ακαθίστου Ύμνου : «Χαρε, κλμαξ πουράνιε, δι' ς κατέβη Θεός, χαρε, γέφυρα μετάγουσα π γς πρς ορανόν».

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να καταφεύγουν στις μεσιτείες της Θεοτόκου και να την έχουν στη ζωή τους ως πρότυπο υπακοής και ταπεινώσεως.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στις Μοναστικές Αδελφότητες και στους ευσεβείς προσκυνητάς  τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα. 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΝΟΤΕΝΩΝ ΑΧΑΪ́ΑΣ 
 



















ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΠΟΔΑΡΙΤΙΣΣΗΣ ΑΧΑΪ́ΑΣ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...