Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

O ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΡΙΓΑΝΟΚΑΜΠΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

  

Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 ο  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ετόνισε :

Σήμερα αδελφοί μου εορτάζουμε ένα τέκνο της Αναστάσεως Του Κυρίου μας, την Αγία ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη.

Οι Άγιοι μάρτυρες είναι η δόξα της Εκκλησίας μας, είναι οι φωτεινοί οδοδείκτες που δείχνουν το δρόμο που οδηγεί στον Ουρανό. Οι Άγιοι μάρτυρες με την πίστη τους , τους αγώνες τους, τις προσευχές τους, την υπομονή τους στα μαρτύρια και την ομολογία τους εδόξασαν τον Θεό και ο Θεός τους αντιδόξασε στην επουράνιο Βασιλεία Του.

Αδελφοί αγαπητή, η σήμερον εορταζομένη Αγία Ειρήνη επιθυμεί να επιστρέψουμε στον Κύριο της δόξης, στην Αγία του Εκκλησία, στην πνευματική και μυστηριακή ζωή. Μας προτρέπει να κρατήσουμε ως πολύτιμο θησαυρό την Αγία Ορθόδοξο πίστη μας .

Αν μετανοήσουμε όπως οι Νινευίτες θα απαλλαγούμε από τον φόβο, τον τρόμο και την αγωνία που φωλιάζουν στις καρδιές μας, ιδιαίτερα τώρα, κατά την περίοδο της φοβερής πανδημίας που σαν Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μαστίζει την ανθρωπότητα. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πάμπολλα και ευλογημένα.    

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε και ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσωνας Φωτήλας.  



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...