Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

Την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστίου Πατρών. Κατ’ αυτήν την ημέρα η Ορθόδοξος Εκκλησία μας τιμά την Υπεραγία Θεοτόκο, την πηγή της Ζωής, εις ανάμνηση των εγκαινίων ομωνύμου Ναού από τον αυτοκράτορα Λέοντα Α΄, κατά τον 5ο αι. μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη.

Η Υπεραγία Θεοτόκος συνεορτάζεται κατά την αναστάσιμη περίοδο μετά του Αναστάντος Χριστού. Εύλογα συμμετέχει αγαλλομένη στη δόξα της αναστάσεως του Υιού της και συνδοξάζεται μαζί του ιδιαιτέρως κατά την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Κυρία Θεοτόκο, η οποία κατά τον Ευαγγελισμό αποδέχθηκε με ταπείνωση τη χαρμόσυνη είδηση ότι θα γεννήσει το Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου. Η Παναγία αναδείχθηκε Πηγή της Ζωής καθώς έγινε το όργανο της Θείας Χάριτος και δι’ Αγίου Πνεύματος σαρκώθηκε μέσα της το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Υιός και Λόγος του Θεού.

Η Υπεραγία Θεοτόκος πόνεσε ανθρωπίνως αντικρίζοντας τον υιό και Θεό της επί του Σταυρού και αξιώθηκε να τον προσκυνήσει αναστάντα τριήμερο εκ του Ζωοδόχου Τάφου. 

Προέτρεψε τους πιστούς να καταφεύγουν στη χάρη της σε κάθε στιγμή της ζωής τους, ιδιαιτέρως κατ’αυτάς τας δυσκόλους ημέρας που περνά όχι μόνον η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, εκζητώντας τη μεσιτεία της και την άνωθεν παρηγορία της.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος, η επονομαζομένη Ζωοδόχος Πηγή, να πρεσβεύει στο Ζωοδότη Χριστό για να εύρομεν το δρόμο που οδηγεί στη σωτηρία και στην αιώνιο Ζωή.   




 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...