Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΡΑΦΑΗΛ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μέσα σε Αναστάσιμο κλίμα και με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, στην Πάτρα.

Κέντρο του εορτασμού ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Την παραμονή της εορτής 3 Μαΐου 2021, τελέσθηκε  Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ανήμερα της εορτής 4 Μαΐου 2021, τελέστηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στην ομιλία του  ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού το οποίο ενέπνευσε το μαρτύριο των Αγίων κάθε εποχής. 

Οι Νεομάρτυρες στην καρδιά τους είχαν αγάπη για τον Χριστό και την Ελλάδα. Στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς και της τουρκοκρατίας το νέφος των Νεομαρτύρων ενίσχυε τους υπόδουλους Χριστιανούς στην διατήρηση της Ορθοδόξου πίστεως και της αγάπης προς την Πατρίδα.

Εστίασε την προσοχή του στους τρεις Αγίους που τιμάει η Εκκλησία μας σήμερα, έκανε λόγο για τρία ευωδιαστά λουλούδια του Παραδείσου, που υπέμειναν σκληρά βασανιστήρια και μαρτύρησαν για την πίστη τους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος  προέτρεψε  τους πιστούς να μιμηθούν τον τρόπο ζωής των Αγίων και έτσι να αξιωθούμε  της επουρανίου χαράς.

Τέλος μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών  κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.





 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...