Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών.

Την πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

O Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Κατά την περίοδο του φρικτού διωγμού του αυτοκράτορα Διοκλητιανού ο Άγιος Γεώργιος  ανεδείχθη γνήσιο τέκνο της εκκλησίας του Χριστού. Ο Μάρτυρας υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια με καρτερία ως καλός Στρατιώτης Ιησού Χριστού και αξιώθηκε της χαράς του παραδείσου και της αιωνίου μακαριότητας.

Προέτρεψε τους πιστούς να έχουν τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη προς το Θεό με τον Άγιο Γεώργιο, να διαφυλάττουμε ακέραια την ορθόδοξη πίστη και να είμαστε έτοιμοι αν ο Κύριος το επιτρέψει και το αίμα μας να δώσουνε για το Χριστό και την Εκκλησία του.

Άλλωστε την αγάπη μας προς τον Κύριο την εκφράζουμε γνήσια με το να αγωνιζόμαστε να εφαρμόζουμε το θέλημά του το Άγιο καθώς και με το να τον ομολογούμε μέσα στον άκοσμο κόσμο που μας περιβάλλει.

Κλείνοντας μετέφερε τις αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών  κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...