Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών όπου και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Μητρόπολη των εορτών, στη Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, αναλύοντας το χωρίο "πασών εορτών σεμνοτάτη και μητρόπολις πασών" από τον λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για τα Χριστούγεννα. Επίσης τόνισε πως θα πρέπει να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα προετοιμάζοντας πνευματικά τη ζωή μας με τη συμμετοχή μας στα Μυστήρια της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας και όχι να μεριμνούμε μόνο για τα υλικά αγαθά και τις κοσμικές απολαύσεις. Τέλος ευχήθηκε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα και μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Θεοφιλέστατος ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από της θεμελιώσεώς του. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Ενοριτών και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως πάντων των Κτητόρων του Ιερού Ναού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...