Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών, η Β' Αγία Τράπεζα του οποίου τίμαται επ' όνόματι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας. 

Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο βίο και τα πολυπληθή φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε η Αγία για την αγάπη και την πίστη της προς τον αληθινό Θεό. Ανέφερε επίσης πως η Αγία Αναστασία συνήθιζε να επισκέπτεται στη φυλακή τους Χριστιανούς και να τους ενθαρρύνει για να μην δειλιάσουν μπροστά στο μαρτύριο. 

Τέλος επεξήγησε το προσωνύμιο “Φαρμακολύτρια” τονίζοντας τη διπλή του σημασία : η Αγία δίδει φάρμακα θεραπεύοντας  ψυχικές και σωματικές  ασθένειες αλλά και θεραπεύει φαρμακείες δηλαδή μάγια.

Ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό φρόνημα της Μεγαλομάρτυρος και ευχήθηκε, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου,  να αξιωθούμε να εορτάσουμε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...