Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πάτρα


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος  Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού στον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής Λεύκα  Πατρών.

Ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.  Χρυσοστόμου, την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία έτελεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην αγία βιοτή του Αγ.  Σπυρίδωνος και στο πλήθος των αρετών με τις οποίες ήτο κεκοσμημένος. Ανέλυσε το απολυτίκιο της εορτής του αγίου υπογραμμίζοντας την συμμετοχή του στην Αγία Α' Οικουμενική σύνοδο και τη συμβολή του στη διατύπωση του ορθού δόγματος της Αγίας και ομοουσίου Τριάδος με το θαύμα του διαχωρισμού ενός κεραμιδιού στα τρία συστατικά του : φωτιά, χώμα και νερό.

Επίσης αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα πολλά θαύματα του αγίου : την μεταβολή του όφι σε χρυσό για προσφέρει ελεημοσύνη, την προσφώνηση της νεκρής και τη συλλειτουργία του με τους αγγέλους. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τον Άγιο στην απλότητα, τη ζέση της πίστεως και τη φιλανθρωπία του.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...