Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Έφυγε για τους ουρανούς ένας σεμνός λευίτης


Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 άφησε τα επίγεια και επορεύθη στο επουράνιον Θυσιαστήριον να συλλειτουργεί με τον Αρχιθύτην Κύριον μας και με το πλήθος των Αγίων Αρχιερέων και Ιερέων ο σεμνός και ταπεινός λευίτης π. Διονύσιος Καρόγιαννης, πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Δοκανεΐκων Αχαΐας. 

Της νεκρωσίμου ακολουθίας που ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος Πανοράματος Συμπολιτείαςτην Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου,  προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τας συλλυπητηρίους ευχάς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς τους οικείους του μακαριστού π. Διονυσίου. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο υψιλόν υπούργημα της ιερωσύνης, τονίσας τον λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου "η ιερωσύνη ανωτέρα βασιλείας εστί" αλλά και τη διδασκαλία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού "Αν συναντήσω στο δρόμο ένα παπά και τον Βασιλέα, τον παπά θα τιμήσω περισσότερο κι αυτόν θα χαιρετήσω πρώτα. Αν συναντήσω έναν Άγγελο και έναν Ιερέα, πρώτα τον ιερέα θα χαιρετήσω και θα προσκυνήσω και μετά τον Άγγελο.".

Την ομιλία του έκλεισε αναλύοντας το νόημα του θανάτου και την αντιμετώπισή του  μέσα από το πρίσμα της ορθοδόξου πίστεως μας. 

Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιον εκπροσώπησε  ο πρωτ. π. Αθανάσιος Λιακόπουλος. Την προσωπικότητα του εκλιπόντος εξήρε ο πρωτ. π. Παναγιώτης Ταρσινός ο οποίος εμαθήτευσε ως ιερόπαις πλησίον του. 

Διονυσίου ιερέως είη αιωνία η μνήμη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...