Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ



Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών για να τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας, τα Εγκαίνια του Γραφείου Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και τα εγκαίνια της Αίθουσας Αιμοληψιών.   

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η Αίθουσα διδασκαλίας της Νοσηλευτικής Ειδικότητας μετονομάστηκε σε Αίθουσα «Αγγελικής Παπαγιαννοπούλου», εις μνήμην της εκλιπούσης Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. 

Ο Θεοφιλέστατος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της υγείας αλλά και στο υψηλό καθήκον που έχουν οι Ιατροί, οι Νοσηλευτές και οι Νοσηλεύτριες έναντι των ασθενών, τονίζοντας πως στο πρόσωπο του κάθε ασθενούς θα πρέπει να βλέπουν τον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Η εργασία του ιατρού, του νοσηλευτού, του ιερέως είναι εργασία προσφοράς και θυσίας ανέφερε ο Θεοφιλέστατος στο κλείσιμο της ομιλίας του. 

Από πλευράς του Νοσηλευτικού Ιδρύματος η Διοικήτρια κ. Αικατερίνη Γατοπούλου ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του και τόνισε πως η παρουσία της Εκκλησίας στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα είναι αυτή που καταπραϋνει τον πόνο των ασθενών και παρηγορεί τους οικείους τους.








Πηγή: http://episkopos-kernitsis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...