Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σε Αίθουσα «Αγγελικής Παπαγιαννοπούλου» μετονομάστηκε η αίθουσα διδασκαλίας των νοσηλευτών, στο Καραμανδάνειο


Ιδιαίτερη και σημαντική ήταν η ημέρα στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα καθώς το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας, τα εγκαίνια του Γραφείου Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και τα εγκαίνια της Αίθουσας Αιμοληψιών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που η Αίθουσα διδασκαλίας της Νοσηλευτικής Ειδικότητας μετονομάστηκε σε Αίθουσα «Αγγελικής Παπαγιαννοπούλου», στην μνήμη της εκλιπούσης Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου. Στην τελετή παρέστη και η αγαπημένη της κόρη Κρίνα Βλαχάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Καραμανδανείου, "μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, την Διοικήτρια α/α Γατοπούλου Κατερίνα και την διευθύντρια Νοσηλευτικής Αλμπάνη Λένα, παρέστησαν οι εξής:

ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

ο π. Παναγιώτης Μπαχράς, Ιερέας του Ι.Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης

ο κ. Ζαμπάρας Μιλτιάδης, Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ

ο κ. Πελεκούδας Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων

η κ. Αγγελακοπούλου Νάνσυ, συνεργάτιδα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη σε θέματα υγείας

ο κ. Καράβολας Ανδρέας, πρώην Δήμαρχος Πατρέων και πρ. Πρόεδρος του Καραμανδανείου

ο κ. Φλωράτος Ευάγγελος, πρ. Δήμαρχος Πατρέων και πρ. Πρόεδρος του Καραμανδανείου

η κ. Μαστοράκου Άννα, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Μέλος του ΔΣ του Καραμανδανείου και Μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

ο κ. Καρβελάς Φώτης Διευθυντής Χειρουργικής Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», εκλεγμένο Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ν.Α. και Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

ο κ. Μαζαράκης Ανδρέας, Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», εκλεγμένος Εκπρόσωπος Ιατρών στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

ο κ. Κακούρης Γεώργιος, Ιατρός Βιοπαθολογικού – Βιοχημικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Πρόεδρος Τριμελούς Επιτροπής Ιατρών Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

η κ. Αβραμοπούλου Χαρά, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

ο κ. Στεφανόπουλος Νικόλαος, Πρόεδρος Τμήματος Νοσηλευτικής ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Εξετάσεων της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας

ο κ. Αρβανίτης Γεώργιος, Πρόεδρος 3ου Περιφερειακού Τμήματος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης

η κ. Σολωμού Μόνικα, Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Πατρών

η κ. Χαλιάσου Μαρούλα, Στέλεχος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Πατρών

ο κ. Αδαμόπουλος Ανδρέας ,Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας

η κ. Αντωνοπούλου, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας ΜΑΧΡΩ

ο κ. Μόσχος Γεώργιος, συγγραφέας και άλλοι.


Στην έναρξη της τελετής η κυρία Γατοπούλου αναφέρθηκε στην νέα Ακαδημαϊκή χρονιά των σπουδαστών της Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας, την οποία μόνο το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών δίνει, εκτός από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Αθηνών.

Επεσήμανε την σπουδαιότητα του νεοσυσταθέντος Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής, που υλοποιήθηκε κατόπιν ενεργειών της αρμόδιας Διευθύντριας κ. Αλμπάνη Λένας. Το γραφείο στελεχώνουν οι Νοσηλεύτριες κ. Καπερώνη Αγγελική και κ. Παππά Παναγιώτα. Η Διοικήτρια κ. Γατοπούλου αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα λειτουργίας σε νέο μεγαλύτερο χώρο (πρώην φαρμακείο) της Αίθουσας Αιμοληψιών, στην οποία πραγματοποιούνται αιμοληψίες σε μικρά παιδιά και βρέφη καθώς και αιμοληψίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Στυλιανός» (σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Αγίου Ανδρέα).

Επίσης η κ. Γατοπούλου προανήγγειλε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού αναλυτή αερίων αίματος, την αγορά οξυμέτρων, την αγορά νέου αξονικού τομογράφου, άμεσες κτιριακές επισκευές και αναβαθμίσεις, κ.α. χάρη στις δύο νέες επιχορηγήσεις της 6ης ΥΠΕ, 300.000 και 70.000 ευρώ.

Από πλευράς εργαζομένων του Καραμανδανείου πλαισίωσαν την Διοικήτρια α/α κ. Γατοπούλου Κατερίνα και την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αλμπάνη Λένα , η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Σιάμου Κωνσταντίνα, σύσσωμοι οι Προϊστάμενοι Νοσηλευτικής: κ. Μαλαχάτη Ευπραξία (αναπληρώτρια Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας), κ. Λαλαγιάννη Γεωργία, κ. Κοντού Μαριάνθη, κ. Καραίσκος Επαμεινώνδας, κ. Γραμματίκας Γεώργιος, όλοι οι Προϊστάμενοι Διοικητικής Υπηρεσίας, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών "Άγιος Στυλιανός", Νοσηλευτής κ. Πετρόπουλος Χρήστος.

Επίσης ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου κ. Κροκιδάς Γεώργιος, Συντονιστής Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής, Ιατροί Διευθυντές και εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα του Καραμανδανείου, του Ιατροπαιδαγωγικού και του ΚΦΙΑ.

Από πλευράς του Σωματείου «Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ», ο Πρόεδρος κ. Αλεξόπουλος, η Αντιπρόεδρος κ. Τσώλη, η Γραμματέας κ. Τραγουλιά , η Ταμίας κ. Αλεξοπούλου (και αιρετή εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου) και το μέλος κ. Γραμματίκας.

Τέλος απέστειλαν τις ευχές τους:

ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός Ανδρέας

ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Σπαρτινός Κωνσταντίνος

ο κ. Φούρας Ανδρέας, πρώην Δήμαρχος Πατρέων και πρ. Πρόεδρος του Καραμανδανείου

ο κ. Κούλης Στέφανος, Ψυχίατρος Πρόεδρος του Κοι.ΣΠΕ «Φάρος»

ο κ. Νικολακόπουλος Κων/νος, Υποδιευθυντής ΔΙΕΚ Πάτρας.

Στην διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και τον π. Παναγιώτη Μπαχρά, Ιερέα του Ι.Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των προσκεκλημένων, οι οποίοι και επαίνεσαν τις συνεχείς προσπάθειες και την αποτελεσματικότητα της Διοικήτριας του Καραμανδανείου κυρίας Γατοπούλου".





 Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...