Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Το Λεωνίδιο υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ΕλώνηςΗ μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων εορτάζεται λαμπρά από την Εκκλησία μας.

Οι πιστοί κατακλύζουμε τους Ιερούς Ναούς και τιμούμε την Αειπάρθενο και Θεοτόκο Μαρία, η οποία είναι η αιτία της σωτηρίας μας και μας σκεπάζει κάτω από τις αέναες προσευχές Της στον Υιό Της και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Έτσι στο Λεωνίδιο της Κυνουρίας στο κέντρο της Τσακωνιάς, Κλήρος και Λαός συμμετείχε στην Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Ιερό Μετόχι της Παναγίας της Ελωνας.

Την παραμονή της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος υποδέχθηκαν στην είσοδο του Λεωνιδίου την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας.

Η Θαυματουργός Εικόνα εν πομπή μεταφέρθηκε στο Μετόχι της Ιεράς Μονής, εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος και η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία μας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας θα λιτανευθεί τους δρόμους της Πόλεως του Λεωνιδίου.


Πηγή: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...