Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Εκδρομή Κατηχητικών Ομάδων Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Πατρών

  
Το Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, οι κατηχητικές ομάδες του Ι. Ν. Αγ. Νεκταρίου Πατρών πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκδρομή τους.

    Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος, συνεργάτες στο κατηχητικό έργο της ενορίας, τα παιδιά του κατηχητικού και γονείς ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με αρχικό προορισμό την Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών στη Φυλή Αττικής.

   Η Ιερά Μονή βρίσκεται χτισμένη σε απόκρημνο βράχο απέναντι από το σημείο ευρέσεως της θαυματουργικής εικόνας της Παναγίας. Θαυμαστό είναι το γεγονός ότι στο σημείο της ευρέσεως καίει ακοίμητη κανδήλα, η οποία μεταφέρεται με ειδική τροχαλία στον ιερό τόπο.

    Με συγκίνηση οι προσκυνητές ασπάσθηκαν στο καθολικό της Ιεράς Μονής τη θαυματουργό και εφέστιο εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου "Παναγία Ελεούσα".

     Εν συνεχεία, συνάντησαν τον Γέροντα Μακάριο, συνεργάτη του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως των Πατρών, και τους προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα.

     Επόμενος σταθμός της εκδρομής, το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής. Εκεί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το κελλί του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

   Ο π. Χρύσανθος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα κατηχητικά σχολεία της Εκκλησίας μας και ευχήθηκε στα παιδιά κάθε ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...