Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΕ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΝΟΤΕΝΩΝ


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών εόρτασε με την αρμόζουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα την Ιερά Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Ιωακείμ του Νέου Ασκητού, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Νοτενών, ο οποίος ασκήτευσε σε σπήλαιο πάνω από το μοναστήρι κατά τον 17ο αιώνα και κατήγετο από το χωριό Σκιαδά Αχαΐας.

Την παραμονή ετελέσθη μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον νεόδμητο Ιερό Ναὀ του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών έξω Αγυιάς, με την συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθος λαού.

Ανήμερα στο σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος πάνω από το μοναστήρι της Παναγίας των Νοτενών ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πλήθους λαού από την Αχαΐα και την Ηλεία οι οποίοι με ευλάβεια ανέβηκαν στο Ιερό ασκητήριο για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα και την θαυματουργή εικόνα του Οσίου Ιωακείμ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην οσιακή ζωή του Οσίου Ιωακείμ και στην μεγάλη ευλογία που μας έχει χαρίσει ο Θεός στην Μητρόπολή μας μεταξύ των άλλων Αγίων να έχουμε και τον Όσιο Ιωακείμ. Μετά την Θεία Λειτουργία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή και μεταφέρθησαν από το ασκητήριο στο μοναστήρι τα λείψανα του Οσίου Ιωακείμ και η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας των Νοτενών όπου έγινε και η απόλυσις και προσεφέρθει μοναστηριακό κέρασμα στους πολυπληθείς προσκυνητάς.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...