Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Από τον Εσπερινό της Πανηγύρεως του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά"

 12.11.2013
    Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Εσπερινός της πανηγύρεως του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Λουκά, χοροστατούντος του συγχωριανού μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.
   Συμμετείχαν πολλοί κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.
    Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Βουλευτής Αρκαδίας και πρώην Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, Eκπρόσωπος του Διοικητού 124 ΒΕ Αεροπορίας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λουκά Κωνσταντίνος Σμυρνιώτης, και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

    Επίσης συμμετείχε πλήθος πιστών από του Λουκά, από την Τρίπολη και τα γύρω χωριά.
    Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στη θαυμαστή βιοτή και πολιτεία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και κατέληξε με το πατερικό λόγιο: " Εορτή εστίν αγαθών έργων επίδειξις, ψυχής ευλάβεια, πολιτείας ακρίβεια" .
    Τέλος ο Σεβασμιώτατος Πατρών ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο για την πολλή αγάπη του στο χωριό Λουκά από τότε που ήτο ακόμη Αρχιμανδρίτης μέχρι και σήμερα.
   Ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας, εν συνεχεία, στην αντιφώνησή του εχαιρέτησε και ευλόγησε το πυκνό εκκλησίασμα και ανεφέρθη στις παληές αναμνήσεις όταν ήτο ακόμη μαθητής στο Δημοτικό Σχολείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών.
   Η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της βροχής και της κακοκαιρίας.










Πηγή: www.i-m-patron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...