Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Θεία Λειτουργία πανηγύρεως Ιερού Χρυσοστόμου στου Λουκά...


13.11.2013
     Καταστόλιστος ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά, εδέχθη τους ευλαβείς προσκυνητάς για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία και να τιμήσουν τον μεγάλο Πατέρα και διδάσκαλο της Αγίας μας Εκκλησίας.

    Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς και Διακόνους από την Τρίπολη, τα γύρω χωριά και την Πάτρα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, βαθύτατα συγκινημένος ανεφέρθη στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, στον περικαλλή ναό του χωριού Λουκά και στους δεσμούς αίματος και πνεύματος που τον συνδέουν με τους συγχωριανούς του και τους κατοίκους της γύρω περιοχής και γενικά της Αρκαδίας.

    Επίσης ο Σεβασμιώτατος θυμήθηκε και μνημόνευσε τους συγχωριανούς του που βρίσκονται και ζουν στην ξενητειά και ευχήθηκε υγεία και ευλογία από τον Θεό.

    Μετά την Θεία Λειτουργία  ετέλεσε τρισάγιο στον τάφο του πατέρα του, Ιερέως Ευθυμίου Σκλήφα, στον τάφο του αειμνήστου Εφημερίου Λουκά Ιερέως Γεωργίου Ρέκκα, στους τάφους των άλλων Ιερέων της Ενορίας και προσευχήθηκε γενικά για την ανάπαυση όλων των κεκοιμημένων Λουκαϊτών.

Πηγή: www.i-m-patron.gr                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...