Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αφίχθη η Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα στην Κύπρο

Λευκωσία: Η Κύπρος υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους την τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ακολούθως μεταφέρθηκε εν πομπή στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, και εκτέθηκε για προσκύνημα μέχρι τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.
 
Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, μέχρι τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί για προσκύνηση από τους πιστούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6:00 μέχρι τις 23:00.

Τη Δευτέρα η κάρα του μεταφερθεί στο Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην Έμπα της Πάφου, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι.

Στόχος της μεταφοράς στην Κύπρο της Τιμίας Κάρας είναι η τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος, αλλά και η οικονομική ενίσχυση της αναστύλωσης της κατεχόμενης Μονής Αποστόλου Ανδρέα.

Είναι η τρίτη φορά που η Εκκλησία της Κύπρου και ο λαός θα υποδέχονται την κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Η πρώτη ήταν το 1967, επί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ` και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων «επανεκκίνησης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέου». Η δεύτερη φορά ήταν το 1987, επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Λευκωσία.

Η αγάπη του λαού της Κύπρου είναι μεγάλη στο πρόσωπο του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Αυτό αποδεικνύεται, τόσο από το μεγάλο παγκύπριο Προσκύνημα στην Καρπασία και τους πολλούς ναούς σε όλοι την νήσο, όσο και στο ότι πολλοί χριστιανοί φέρουν το όνομα του Αγίου Ανδρέου.

Αναφορικά με θέματα ασφάλειας έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από την Κυβέρνηση ότι ο Ιερός Ναός στο Στρόβολο θα φρουρείται όσο η Τιμία Κάρα θα βρίσκεται εκεί.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...