Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

4-5 Νοεμβρίου 2013, Έλευσης Τιμίας Κάρας Αποστόλου Ανδρέου, Ι. Ν. Απ. Αντρέα, Έμπα, Πάφος

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου για την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Απ.Ανδρέου στην Πάφο.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η πάνσεπτος και χαριτόβρυτος κάρα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου φτάνει στην Κύπρο την Τρίτη 29 Οκτωβρίου όπου και θα παραμείνει για μιαν εβδομάδα.

Επειδή η αναχώρηση της τιμίας κάρας θα γίνει από το αεροδρόμιο Πάφου, ύστερα από παράκλησή μας, αυτή θα μεταφερθεί την τελευταία ημέρα της παραμονής της στην Κύπρο, για ένα 24ωρο και στην Πάφο. Έτσι στις 12:30 μ.μ., περίπου, της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου η αγία κάρα θα φτάσει στην πλατεία της εκκλησίας του Απ.Ανδρέου στην Έμπα και θα παραμείνει μέχρι τις 1 μ.μ. της επομένης, Τρίτης 5ης Νοεμβρίου.


Είναι μεγάλη η τιμή για όλους μας, ίσως και να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή μας. Γι'αυτό και καλούμαστε να υποδεχτούμε την αγία κάρα με την πρέπουσα τιμή. Θα πρέπει όλοι να είμαστε έγκαιρα στην πλατεία για την υποδοχή και την είσοδό μας, στη συνέχεια, στο ναό για προσκύνηση.

Ο ναός, θα παραμείνει ανοικτός καθ'όλη τη διάρκεια της παραμονής της τιμίας κάρας σ'αυτόν. Το βράδυ θα γίνει ολονύκτια ακολουθία η οποία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. με εσπερινό και θα τελειώσει στις 6 π.μ. της επομένης με τη Θεία Λειτουργία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι τα λείψανα των αγίων μας είναι πηγή αγιασμού για τους πιστούς. Οι άγιοί μας, που με την ενάρετη ζωή τους είχαν γίνει, εν ζωή, κατοικητήριον του Αγίου Πνεύματος , εξακολουθούν και μετά το θάνατό τους να έχουν αυτή τη χάρη και να τη μεταδίδουν σ'όσους ασπάζονται τα λείψανά τους με πίστη.

Ως πορθμείο της Θείας Χάριτος υποδεχόμαστε και την τιμία κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, σ'αυτές τις δύσκολες για τον τόπο μας μέρες. Και είμαστε σίγουροι ότι όλοι μας θα πάρουμε δύναμη και θάρρος για συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Ο Απ.Ανδρέας, ιδιαίτερα αγαπητός στην Κύπρο και τον καθόλου ελληνισμό, κήρυξε το Ευαγγέλιο, κυρίως, στον ελληνικό χώρο και εμαρτύρησε στην Πάτρα της Αχαΐας, απ'όπου μάς έρχεται η αγία κάρα του. Είναι, μαζί με τον Φίλιππο, οι δυο απόστολοι που φέρνουν ελληνικό όνομα. Το κατεχόμενο σήμερα μοναστήρι του έγινε το σύμβολο του αγώνα για απελευθέρωση. Είναι γι'αυτό το λόγο που με ιδιαίτερη συγκίνηση αναμένουμε στην επαρχία μας την χαριτόβρυτη κάρα του.

Όσα χρήματα θα μαζευτούν από τον οβολό των πιστών, καθώς και οι εισφορές που θα δίδονται-έναντι αποδείξεως-στον περίβολο του ναού, θα διατεθούν για την αναστήλωση της κατεχόμενης Μονής.

Καλούμε και πάλιν τους πιστούς όλης της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας όπως προσέλθουν τόσο για την υποδοχή όσο και για προσκύνηση της τιμίας κάρας του Αποστόλου Ανδρέου.

Επαναλαμβάνουμε ότι η άφιξη της αγίας κάρας θα γίνει στις 12:30 μ.μ. της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου στον Ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου Έμπας και η αναχώρησή της από τον ναό για το αεροδρόμιο Πάφου στις 1 μ.μ. της Τρίτης 5 Νοεμβρίου.

Βέβαιοι ότι όλοι θα ανταποκριθείτε στην έκκλησή μας, επικαλούμαστε σ'όλους τις ευλογίες του Θεού, με τις πρεσβείες του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου, και διατελούμεν

Μετ'ευχών

Σημείωση: 1. Εντέλλονται οι ιερείς όπως αναγνώσουν την παρούσα εγκύκλιο την Κυριακή 27 Οκτωβρίου και την επομένη Κυριακή 3 Νοεμβρίου κατά την ώρα του κοινωνικού.
2. Οι ιερείς να βρίσκονται στον χώρο της υποδοχή φέροντας επιτραχήλιο και φελόνιο χρώματος λευκού. Οι οφφικιάλοι να έχουν και τον σταυρό.

Πηγή: www.nisosagion.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...