Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου μεταφέρεται προς ευλογία των πιστών σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία



Με αφορμή την επέτειο των 1025 ετών από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, κατόπιν εγκρίσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, για τη μεταφορά του Σταυρού του μαρτυρίου του Αποστόλου Ανδρέου προς ευλογία των πιστών ευσεβών ορθοδόξων χριστιανών σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία.

Την Τετάρτη το απόγευμα, 10 Ιουλίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τελέστηκε στο μεγαλοπρεπέστατο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών Πανηγυρικός Εσπερινός. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, βαθύτατα συγκινημένος, αναφέρθηκε στους πνευματικούς και ποιμαντικούς λόγους οι οποίοι οδήγησαν στη συγκατάθεση του για την μεταφορά του πολυτίμου θησαυρού της Εκκλησίας των Πατρέων προς το Πατριαρχείον της Ρωσίας. Στην ακολουθία του Εσπερινού ήσαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίας Πετρουπόλεως κ. Αμβρόσιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φιλόθεος λαός των Πατρών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Μητροπολίτου μας  και ο υπερμεγέθης Νέος Ιερός Ναός κατακλύστηκε από πλήθος πιστών.


Την Πέμπτη το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία υπό του π. Αλεξάνδρου, εφημερίου του Ρωσικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αθηνών. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε Ιερά Πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς το αερολιμένα του Αράξου.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν όλες οι Αρχές της πόλεως των Πατρών καθώς και η αποστολή εκ Ρωσίας  αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τον Επίσκοπο κ. Αμβρόσιο και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος «Άγιος Απόστολος Ανδρέας» κ. Β. Γιακούνιν.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...