Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εόρτασε η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Πατρών


Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε η «πυρφόρος εις ουρανούς ανάβασις του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου» στην ομώνυμο Ιερά Μονή των Πατρών.

  


 Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 19 Ιουλίου τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώ μας Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής , ο οποίος και επικαίρως ομίλησε. Εν συνεχεία τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Αρχιμανδρίτου π. Πέτρου Μποζίνη, ο οποίος και εκήρυξε τον θείον λόγον.
         
Την Κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 20 Ιουλίου, τελέσθηκε το πρωι Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, Ιερά Παράκληση και Ιερά Λιτανεία.
Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών, η καθηγουμένη γερόντισσα Ιερεία  και οι αδελφές της Ιεράς Μονής προσέφεραν το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα.
Κατά την Ιερά Πανήγυρη οι εκπροσωπήσαντες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες, μετέφεραν τις ευχές και τις ευλογίες του προς του ευσεβείς προσκυνητάς.

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...