Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών στο ΑΤΕΙ Πατρών


Στο κατανυκτικότατο παρεκκλήσιο των Τριών Ιεραρχών που ευρίσκεται εντός του αυλείου χώρου του ΑΤΕΙ Πατρών, έχει καθιερωθεί από ετών να τελείται κατά την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Κατά την φετινή χρονιά η εν λόγω Ακολουθία τελείται κάθε Παρασκευή από τις 3:30 μ.μ. έως τις 4:45 μ.μ. υπό του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσάνθου Στελλάτου Υπευθύνου Πνευματικής Διακονίας του ΑΤΕΙ.
Η ακολουθία των Γ' Χαιρετισμών τελέσθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου στον κατάμεστο από πιστούς ιερό ναό. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδαιτέρως κατανυκτική καθώς οι πιστοί συμμετείχαν ενεργά στην ακολουθία συμψάλλοντας μετά του ιεροδιακόνου Σεραφείμ Αργυροπούλου.

 

Στο σύντομο κήρυγμά του ο π. Χρύσανθος ανέλυσε τον στίχο: "ξενωθώμεν του κόσμου, τον νουν εις ουρανόν μεταθέντες" αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ενώ ζούμε εις αυτόν τον κόσμο η καρδιά μας πρέπει να είναι πάντοτε στραμμένη προς τον ουρανό. Σκοπός της υπάρξεώς μας είναι να γίνουμε ουρανοπολίτες. Ο ιερός υμνογράφος δεν μας προτρέπει με αυτό του τον στίχο να αλλάξουμε τόπο αλλά τρόπο ζωής. Όπως μας προτρέπει ακριβώς και ο λειτουργός ιερεάς κατά τη Θεία Λειτουργία, δια της εκφωνήσεως: "Άνω σχώμεν τας καρδίας". Είθε να μας αξιώνει ο Κύριος και η Παναγία μας να απαντάμε πάντοτε ειλικρινώς "Έχομεν προς τον Κύριον".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...