Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο στην Ακολουθία των Χαιρετισμών

 

Την Παρασκευή το απόγευμα 5 Απριλίου, συμμετείχε στον Ιερό μας Ναό εις την ακολουθία των Χαιρετιμών το 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πατρών. Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν με την πρέπουσα ευλάβεια. Ο π. Χρύσανθος συνεχάρη το σύλλογο καθηγητών για την απόφασή τους να εκκλησιαστούν καθώς και τους μαθητές και τις μαθήτριες για την υποδειγματική συμμετοχή τους στην ιερά ακολουθία. Στην ομιλία του ο π. Χρύσναθος αναφέρθηκε στους τρείς εχθρούς του ανθρώπου που είναι: ο κακός εαυτός μας, ο διάβολος, και ο κόσμος. Αφού ανέλυσε τα σχετικά με τους τρείς αυτούς εχθρούς του ανθρώπου, προέτρεψε τους πιστούς πάντοτε να αγωνίζονται.
"Είναι, αδελφοί μου και παιδιά μου, όμορφος ο πνευματικός αγώνας διότι μας ελευθερώνει από τα πάθη μας, τις ατέλειές μας και μας οδηγεί στη σωτηρία και τη λύτρωση..."
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, ο π. Χρύσανθος προσέφερε στο πνευματικό κέντρο στους καθηγητές και στους μαθητές εκκλησιαστικό κέρασμα και τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί πριν από το Πάσχα στο σχολείο τους ούτως ώστε να τους προσφέρει την πασχαλινή λαμπάδα και θα τους περιμένει μετά το Πάσχα, όπως γίνεται κατά παράδοση, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο για την παράθεση του καθιερωμένου δείπνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θεολόγος στο σχολείο αυτό είναι η κυρία Σταυρούλα Ζευγαρά η οποία επιτελεί σπουδαίο και σημαντικό εκπαιδευτικό έργο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...