Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Επίσκεψη στο 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πατρών

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο Αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο 2ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πατρών.


Ο Διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερα χαρά τον π. Χρύσανθο, ο οποίος τους μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για την Μεγάλη Εβδομάδα και την πανευφρόσυνη εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου.


Ο π. Χρύσανθος προσέφερε ως δώρο σε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου πασχαλινές λαμπάδες, τονίζοντας την ιδιαίτερη συμβολική σημασία της λαμπάδας και του φωτός στη ζωή του ορθοδόξου πιστού. 

           
Ο καθένας μας οφείλει να γίνεται φως μέσα στον κόσμο σκορπώντας μακριά το σκοτάδι της απογοήτευσης και της απελπισίας.


Παράλληλα ο π. Χρύσανθος αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες θαύμα της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου  στον πανίερο ναό της του Χριστού Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. 



Το θαύμα αυτό αποτελεί μια περίτρανη απόδειξη της αλήθειας της Ορθοδοξίας και μια μεγάλη ευλογία για την Εκκλησία του Χριστού.


Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου παρέδωσαν στον π. Χρύσανθο τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν για τις ανάγκες των εμπερίστατων ενοριτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...