Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη των μαθητών της Α Λυκείου, του 2ου ΓΕΛ Πατρών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.


Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, οι μαθητές του Α1 και Α2 τμήματος, του 2ου ΓΕΛ Πατρών, είχαν την τιμή και τη χαρά να φιλοξενηθούν  από τον πατέρα Χρύσανθο Στελλάτο, στον Ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
   Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Σταθάτου Αναστασίας, Χρυσικού Χριστίνας και Ζευγαρά Σταυρούλας, Θεολόγου. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο ναό, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου, του θαυματουργού και με σεβασμό, προσοχή αλλά και διερευνητικό πνεύμα, συμμετείχαν στην συζήτηση με τον εφημέριο του Ναού, αρχιμανδρίτη, πατέρα Χρύσανθο. Τα ερωτήματα αλλά και τα θέματα που αναπτύχθηκαν πολλά. Οι ερωτήσεις των παιδιών εναλλάσσονταν η μία μετά την άλλη. Τα παιδιά, όλα έφηβοι, μαθητές της Α Λυκείου, με  κριτικό πνεύμα  και δυναμισμό, αναζητούσαν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, όπως  για την αναγκαιότητα στη συμμετοχή των  μυστηρίων της εκκλησίας μας, για τη ζωή, για το θάνατο και τη συνέχεια της ζωής, γαι τη Δευτέρα Παρουσία, για τις σχέσεις Θρησκείας και Επιστήμης και πολλά ακόμη.


   Ο πατήρ Χρύσανθος με πολλή  αγάπη και συγκατάβαση, ως έμπειρος εκπαιδευτικός που είναι, καθοδηγούσε με τα ερωτήματά του,  ώστε τα ίδια τα παιδιά να δώσουν  απαντήσεις, εκεί όπου μπορούσαν. Ο πνευματικός του λόγος ολοκλήρωνε τις απαντήσεις στις απορίες τους και με αγάπη Χριστού, φώτιζε τις ψυχές τους.Στο τέλος τα παιδιά έγραψαν σε ένα δίπτυχο τα ονόματα, Υπέρ Υγείας και Αναπαύσεως και του το  παρέδωσαν, για να τα μνημονεύσει στη Θεία Λειτουργία. Αποχαιρετώντας μας, ο πνευματικός πατέρας, πρόσφερε για ευλογία σε κάθε παιδί από μία εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και γλυκίσματα. 
 Ποιες είναι οι εντυπώσεις των παιδιών από την επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου; Αποτύπωσαν με ειλικρίνεια τις σκέψεις τους, με την ευχή να το επαναλάβουμε!ΠΗΓΗ: The other side


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...