Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εορτή 25ης Μαρτίου στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 στις 10 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Πατρών, το οποίο βρίσκεται εντός των ορίων της Ενορίας μας, η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση επί τη επετείω της 25ης Μαρτίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρες ομιλίες, ανάγνωση του χρονικού της Επαναστάσεως, ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς. Αξίζει κάθε έπαινος στον διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Παπατσίμπα, στους καθηγητές που είχαν την ευθύνη της διοργανώσεως της εορτής καθώς και στους συμμετέχοντες μαθητές & μαθήτριες.

Εάν τα σχολεία της Πατρίδος μας συνεχίσουν να προσφέρουν ελληνορθόδοξη αγωγή και τα παιδιά μας ενστερνιστούν τις αξίες και τα ιδανικά των ηρωικών προγόνων μας τότε είναι σίγουρο οτι η χώρα μας θα ξεπεράσει την πρωτίστως ηθική και δευτερευόντως οικονομική κρίση.
Η εορτή καλύφθηκε απο τον τηλεοπτικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών " ΛΥΧΝΟΣ " και προεβλήθη την Κυριακή το μεσημέρι.

Η 25η Μαρτίου αποτελεί για τους Έλληνες όπου γης, μια ξεχωριστή ημέρα και μας θυμίζει τις μάχες, τις θυσίες, τον πόνο και τους αγώνες όλων των ηρώων μας που πολέμησαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία  και της πατρίδος την ελευθερία.
Μπράβο αγαπητά μου παιδιά. Με την λεβεντιά σας μας μεταφέρετε στα χρόνια του ξεσηκωμού και της θυσίας.  Μπράβο για του λεβέντικους ελληνικούς χορούς που χορέψατε.  Μπράβο για τα ωραία τραγούδια που τραγουδήσατε.
Σας εύχομαι πάντοτε να ευτυχείτε και να προκόπτετε στη ζωή σας. Καλή επιτυχία στις επικείμενες Πανελλήνιες εξετάσεις σας και να έχετε πάντοτε όλα τα καλά του Θεού & όλες τις χάρες και χαρές του παραδείσου.

+Αρχιμ. Χρύσανθος Στελλάτος  
Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Πατρών 
Διευθυντής Μ.Μ.Ε. Iεράς Μητροπόλεως Πατρών


Φωτογραφικό Υλικό Εορτής










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...