Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή Βασιλόπιτας στο ΑΤΕΙ Πατρων



   Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του ΑΤΕΙ Πατρών κ. Σωκράτη Καπλάνη και ευλογία του Σεβασ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου ο αρχιμ. π. Χρύσανθος Στελλάτος μετέβη στο ΑΤΕΙ Πατρών προκειμένου να ευλογήσει την βασιλόπιτα του ιδρύματος και να ομιλήσει περί της ζωής και του έργου των Τριών Ιεραρχών. Στο κατάμεστο από καθηγητάς φοιτητάς και διοικητικό προσωπικό μεγάλο αμφιθέατρο ο π. Χρύσανθος υπογράμμισε ότι η τριακοστή του μηνός Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη προς τιμήν των τριών μεγάλων σοφών και Οικουμενικών Διδασκάλων , δηλ. των τριών Ιεραρχών οι οποίοι τυγχάνουν προστάτες της Ελληνικής παιδείας.Οι Τρεις Ιεράρχες δεν ήσαν μόνο σοφοί αλλά ήταν ταυτοχρόνως  και πιστοί.Είχαν κάνει τις καρδιές τους κατοικητήριον του Θεού .... 
   Είναι μιμηταί του Ιησού Χριστού γι ' αυτό έβαλαν σκοπό στην ζωή τους αφ' ενός μεν την Θέωση αφ' ετέρου  να ευεργετήσουν τους ανθρώπους. Τέλος ο ομιλητής ετόνισε  τους αγώνες των Τριών Ιεραρχών για την διατήρηση της ορθοδόξου πίστεώς μας. Ευχήθηκε ο Θεός δια πρεσβειών των Τριών Ιεραρχών να χαρίζει δύναμη και ευλογία εις τους διδάσκοντας καθώς και στους φοιτητάς δια την δόξα του Θεού αλλά και για την αληθινή πρόοδον.
  Στην τελετή της βασιλόπιτας συμμετείχε ο διάκονος της Μητροπόλεώς μας Σεραφείμ Αργυρόπουλος.Ο κ. πρόεδρος του ιδρύματος ευχαρίστησε τον π. Χρύσανθο δια την εκεί παρουσία του και για τους λόγους αγάπης που απηύθυνε και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...